+ menu
X
al

Programma // Downriver Dead Men Go (albumrelease)

25
Nov

Downriver Dead Men Go (albumrelease)

Downriver Dead Men Go
Downriver Dead Men Go (DDMG) is een post-rockband uit Zuid-Holland. Ontstaan in 2009 als zijproject van de alt.rockband Caitlin, is het zich gaan richten op melancholische, introspectieve muziek waarin beleving voorop staat. Kortom, herfstmuziek pur sang. In 2015 werd het debuutalbum ‘Tides’ in eigen beheer uitgebracht. ‘Tides’ werd goed ontvangen, ook in de progscene, en kreeg lovende kritieken vanuit binnen- en buitenland. In februari 2016 tekende DDMG een contract bij het platenlabel Freia Music.
 
Met de huidige line-up, Gerrit Koekebakker (zang/gitaar), Fernandez Burton (bas), Michel Varkevisser (gitaar/zang), Remco den Hollander (toetsen) en Manuel Renaud (drums), werd het tweede album, getiteld ‘Departures’, in het voorjaar van 2017 opgenomen. Het album behandelt het thema ‘verlies’ in de breedste zin van het woord. Ten opzichte van ‘Tides’ is ‘Departures’ een stuk dynamischer van karakter, maar is bovenal een echte DDMG-plaat geworden. Sfeervolle en melancholische nummers met een paar verassende toevoegingen van gastmuzikanten als Inge den Hollander (zangeres) en Steen Gees Christensen, een dudukspeler uit Scandinavië. Het album wordt op 25 november uitgebracht, wederom onder Freia Music.
 
Op deze avond zullen beide albums integraal gespeeld worden. De eerste set bestaat uit het album ‘Tides’ en na een korte pauze zal het nieuwe album ‘Departures’ uitgevoerd worden. 2 in 1 dus!

'Departures' is tevens vanaf deze avond te koop.

 

Deel:

© 2017 JVC de Schuit • Webontwikkeling: Webdesign Katwijk
CONTACT  //  ORGANISATIE  //  NIEUWSBRIEF  //  COLOFON