+ menu
X
al

Programma // Reünie met Brett Newski [USA] & Backgammon

13
Okt

Reünie met Brett Newski [USA] & Backgammon

Ter ere van ons 50-jarig jubileum organiseren we een heuse reünie! Kwam je in 1968 al in JVC de Schuit? Of pas sinds 2018? Of heb je gewoon goede herinneringen aan onze organisatie? Kom dan vanaf 18h00 gezellig langs om met een drankje lekker bij te praten. Later op de avond hebben we ook nog eens 2 toffe acts spelen voor jullie.

Brett Newski [USA]
Brett Newski een Amerikaanse folk punk gitarist, songwriter en nomade. De afgelopen zes jaar zwierf Newski de wereld rond en kreeg hij meer dan eens te maken met angstaanvallen en depressies. Als die negatieve energie heeft de Amerikaan om weten te buigen in de uiterst positieve plaat 'Life Upside Down'. Andere invloeden voor het album waren Pixies, Cake, Beck, Weezer en Violent Femmes; allemaal bands waarmee Brett meer dan eens op tournee is geweest.

Backgammon Music
Backgammon blaast op geheel eigen wijze de klassieke rock nieuw leven in. Neil Young, Tom Petty en de gebroeders Gallagher zijn grote inspiratiebronnen voor de band. De Gallagher-formule heeft op De Veluwe een flinke upgrade gehad; broers Thijs en Pim van der Meulen komen er wel zonder kleerscheuren vanaf. Vorig jaar presenteerde de band het titelloze debuutalbum in Paradiso. Dit jaar verschijnt er een reeks die nieuwe singles, opgenoemen door Guido Aalbers (Paceshifters, Bökkers) en gemasterd door Pete Maher (The Rolling Stones, Jack White, The Killers). De eerste single verscheen op 1 juni en heet 'Other Side Of Town'.

 

 

Deel:

© 2018 JVC de Schuit • Webontwikkeling: Webdesign Katwijk
CONTACT  //  ORGANISATIE  //  NIEUWSBRIEF  //  COLOFON